Izola je eno izmed najlepših mest Slovenske obale. Turistično je zelo zanimiva, saj ima bogato zgodovino, ki se kaže v starem mestnem jedru. Včasih je bila Izola otok in od tod izvira tudi ime.

Najpomembnejša cerkev v Izoli je cerkev sv. Mavra, ki se nahaja na vrhu starega dela mesta in njena zgodovina sega v 14 stoletje. V Izoli prevladuje mediteranska kuhinja. Ima veliko restavracij, kot tudi Izola restavracija, kjer ponujajo ribje jedi in lokalno kulinariko. V okolici Izole je dosti vinogradov in oljk zato je moč kupiti domače vino in domače olivno olje, ki ga nudijo lokalni pridelovalci. Znane so plaže San Simon, plaža svetilnik plaža delfin, bele skale, čez poletje poteka ogromno prireditev in razni koncerti, poteka kinofestival Kino otok. Ljudje se radi tudi vračajo v Izolo zaradi posebnega vzdušja v Izoli, ker ima drugačen utrip kot druga obalna mesta zaradi domačinov. Povezana je z ribištvom in ladjedelnico. Ima otroška igrišča in različne aktivnosti, razne gostinske ponudbe in Izola restavracija vabi na lokalne jedi. Imeli smo obletnico osnovne šole in dobili smo se na obrežju, kjer je bila Izola restavracija in tam smo tudi rezervirali mesto za večerjo.

Veliko smo si imeli za povedat, saj je preteklo že mnogo let od zadnjega srečanja. Ker so nekateri iz zelo oddaljenih krajev so nekateri tudi prespali v hotelih . Naslednji dan smo šli z barko po morju. Na barki smo imeli piknik. Poleg tega smo si še ogledali in se sprehodili po mestu. Poskusili smo dobra vina. Spomnili smo se, da bo se lahko sli fotografirat ob morju.

Mesto srečanj izbrana Izola restavracija s svojo vrhunsko kulinariko

Poiskali smo fotografa, ki nam je pripravil lep prostor za fotografijo ob morju z ozadjem mesta Izola. Razviti smo dali slike in si jih podpisali ter zabeležili kontakte, ter se dogovorili, da se bomo vsako leto vračali Izolo na obletnico šole.

Za mesto srečanja pa bo bila Izola restavracija s svojo vrhunsko ponudbo.